Svinenakke i sjysaus med ovnsbakte grønnsaker og persillepoteter
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Sellerirot
1 bit
Gul løk
1 stk
Svinenakke
400 g
Sjysaus
1 pakke
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili og hvitløk i pannen med sjysausen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene og selleriroten. Kutt gulrøttene, selleriroten og løken i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, og krydre det med salt og pepper. Tilsett sjysausen, og la kjøttet trekke i sausen på lav varme i 3-4 minutter.
Finhakk kruspersillen fra urtepakken. Sil vannet av potetene og ha dem tilbake i kjelen. Vend inn persillen, 2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Vel bekomme!