Thailandsk kyllinggryte i salatbåter
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- saltredusert soyasaus
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Ingefær
1 bit
Gulrøtter
2 stk
Grønne bønner
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Kyllinglårfilet
600 g
Kokosmelk
2 dl
Lime
1 stk
Hjertesalat
2 stk
Saltredusert soyasaus
2 ss
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i kyllinggryten for en mer spicy smak.
Grovhakk rødløken, og skrell og finhakk hvitløken. Skrell og riv ca. 1 spiseskje av ingefæren. Skrell gulrøttene. Kutt aspargesbønnene, paprikaene og gulrøttene i små biter. Skjær kyllingen i biter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek rødløken, hvitløken og ingefæren til løken er blank. Ha i kyllingen og stek videre til den er gjennomstekt.
Ha gulrøttene, aspargesbønnene og paprikaene i stekepannen og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelken, og gi det hele et oppkok. Smak til med 2 spiseskjeer soyasaus og saft fra limen.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Fyll salatbladene med kyllingen og grønnsakene, og server!
Vel bekomme!