Hjemmelaget kjøttpudding med ovnsbakte rotgrønnsaker og pepperrotdressing
Ny oppskrift
Under 1 time
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- egg
- olje
- pepper
- salt
- saltredusert soyasaus
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Aromasopp
1 pakke
Gul løk
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Karbonadedeig
500 g
Gulrøtter
1 pakke
Pastinakk
1 stk
Pepperrotdressing
1 beger
Egg
1 stk
Saltredusert soyasaus
2 ss
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttpudding til overs? Puddingen er kjempegod som pålegg!
Sett stekeovnen på 170 grader.
Skrell hvitløken. Rens aromasoppene for eventuell jord og rusk. Finhakk løken, hvitløken og bladpersillen.
Ha soppen og nøttemiksen i en foodprocessor eller blender, og kjør det til en samlet masse. Ha blandingen i en bolle, og vend inn løken, hvitløken, persillen, de hakkede tomatene, 1 egg og 2 ss soyasaus. Tilsett karbonadedeigen til slutt, og bland det hele godt sammen. Form farsen til et avlangt brød, og ha farsen over i en smurt ildfast form. Stek formen i ovnen i ca. 50 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i staver. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene og pastinakken i ovnen de siste 40 minuttene av kjøttpuddingens steketid.
Server med pepperrotdressingen.
Vel bekomme!