Kylling garam masala-curry med basmatiris, yoghurt og nanbrød

Kylling garam masala-curry

med basmatiris, yoghurt og nanbrød
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Få en smak av India rett inn på kjøkkenet: varmende curry med garam masala-krydder, saftig kylling, frisk yoghurt og nystekt nanbrød. Bare å kose seg.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
½ bit
Tomat
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
400 g
Garam masala
2 pose
Kokosmelk
½–1 stor boks
Basmatiris
135 g
Nanbrød
½ pakke
(Hvete)
Koriander
1 bunt
Råkostmiks
150 g
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1206 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
134 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne granateple eller litt ristede sesamfrø og kokos som topping på curryen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skjær kyllingen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den har en jevn stekeskorpe. Ha i løken, hvitløken, ingefæren og garam masala-krydderet. Stek videre i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Ha i kokosmelken og tomatterningene, og la det hele småkoke i 15–20 minutter. Rør om av og til, og smak til med salt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen korianderen og råkostmiksen i en serveringsskål. Ha litt olje, salt, pepper og eddik i råkostsalaten. Server yoghurten og mangochutneyen til retten. 
Vel bekomme!