Sitronbakt laks med ovnsbakte cherrytomater og brokkolimos
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Laksefilet
500 g
Sitron
1 stk
Cherrytomater
250 g
Brokkoli
2 stk
Nøttemiks
1 pakke
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har nøtteallergi kan du sløyfe nøttene i brokkolimosen.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Kutt sitronen i skiver og legg skivene oppå fisken. Legg cherrytomatene rundt fisken, krydre tomatene med salt og pepper, og stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Del brokkoliene i små buketter, og skrell stilken og kutt den i skiver. Kok brokkolien i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til den er mør.
Bløtlegg nøttene i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Hell vannet av nøttene og brokkolien og mos det hele til en glatt mos med en stavmikser eller i en blender.
Server fisken og cherrytomatene med brokkolimosen.
Vel bekomme!