Tomatisert kyllinggryte med sopp, gulrot, pastinakk og potetmos

Tomatisert kyllinggryte med sopp, gulrot, pastinakk og potetmos

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laktosefri melk
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Mandelpoteter
    400 g
    Gulrøtter
    2 stk
    Pastinakk
    1 stk
    Aromasopp
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Moste tomater
    1 flaske
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Laktosefri melk
    Laktosefritt smør
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt fersk timian i kyllinggryten for ekstra god smak!

    Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
    Skrell gulrøttene og pastinakken. Kutt soppen i båter, og kutt gulrøttene og pastinakken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken.
    Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene fra forrige punkt i 3-4 minutter. Tilsett flasken med moste tomater, 1 dl vann og hønsebuljongen, og la det hele småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha kyllingen over i gryten med tomatsausen, og la kyllinggryten koke i 2-3 minutter.
    Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje laktosefritt smør. Spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
    Vel bekomme!