Tomatisert kyllinggryte med sopp, gulrot, pastinakk og potetmos
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Aromasopp
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Moste tomater
1 flaske
Hønsebuljong
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Laktosefri melk
Laktosefritt smør
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fersk timian i kyllinggryten for ekstra god smak!
Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene og pastinakken. Kutt soppen i båter, og kutt gulrøttene og pastinakken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene fra forrige punkt i 3-4 minutter. Tilsett flasken med moste tomater, 1 dl vann og hønsebuljongen, og la det hele småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha kyllingen over i gryten med tomatsausen, og la kyllinggryten koke i 2-3 minutter.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje laktosefritt smør. Spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Vel bekomme!