Krydderstekt fjellørret fra Hardanger med asiatisk nuddelsalat, ingefær og koriander
Laktosefri

Krydderstekt fjellørret fra Hardanger

med asiatisk nuddelsalat, ingefær og koriander
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Ingefær
1 bit
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Hel fjellaure fra Hardanger
500 g
(Fisk)
Lime
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
2 ss
(Melk)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
865 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk korianderen og hvitløken, og bland det med litt olje, salt, pepper og saft fra limen i for å lage en korianderolje som kan vendes inn i nudlene.

Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Skrell og kutt sjalottløken og hvitløken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Skrell og riv ingefæren på den grove siden av et rivjern.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i blomkål- og brokkolibukettene, og stek videre i 3 minutter. Ha i paprikaen og den revne ingefæren, og stek det hele i 2 minutter til. Bland inn korianderen og nudlene, og ha nuddelsalaten i en serveringsskål.
 Skyll ørreten i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær bort hodet og halefinnen. Lag fire snitt i skinnet på hver side av fisken.
  Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 4–5 minutter på hver side. Ta stekepannen av platen, og tilsett 2 ss smør, saften fra limen, ingefærblandingen og 2 ss soyasaus. Ha stekepannen tilbake på platen, og øs smøret over fisken. Krydre med sitruskrydderet, salt og pepper.
Server stekesjyen fra fisken til retten.
Vel bekomme!