Laktosefri
Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med vårløk og hakkede peanøtter
4.12 (1013)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Eggenudler
125 g
Gulrot
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Egg
2 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Srirachasaus
½–1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 677 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og kyllingen, kan du servere nudlene for seg. Server gjerne med frisk koriander og litt ekstra hakket rød chili.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulroten og hvitløken. Kutt gulroten i tynne strimler, og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Kutt all vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett hvitløken de siste 10 sekundene, og smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, nudlene, soya- og ingefærsausen og ønsket mengde av srirachasausen. Varm opp, og bland alt godt sammen. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og halvparten av vårløken.
Kutt limen i båter. Strø de hakkede peanøttene og resten av vårløken over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!