Pannestekt torsk med brokkolipuré, ovnsbakte poteter og frisk mangosalat

Pannestekt torsk med brokkolipuré, ovnsbakte poteter og frisk mangosalat

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Brokkoli
1 stk
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Tomater
2 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1/2 bunt
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Fiskekrydder
2 pakke
(Sennep)
Melk
1 dl
Salt
Pepper
Olje
Olivenolje
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha resten av hvitløken sammen med potetene i stekeovnen!

Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med 1 liter vann og litt salt på kok.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i vannet fra punkt 1 i 8-10 minutter.
Finriv skallet fra halvparten av limen (kun det grønne). Skrell mangoen, fjern stenen, og kutt mangokjøttet i terninger. Kutt tomatene i terninger, og finhakk vårløken og korianderen. Bland mangoen, tomatene, vårløken, limeskallet og korianderen sammen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje og saften fra halve limen.
Skrell og press hvitløken. Sil vannet av brokkolien, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen 2 spiseskjeer smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til brokkolipuréen er glatt. Smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre fisken med fiskekrydderet, salt og pepper. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha gjerne litt smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Vel bekomme!