Hjemmelagde kjøttkaker med fløtepoteter, gulrøtter, brokkoli og rørte tyttebær
4.26 (65)
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- salt
- smør
Fløtepoteter
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig
1 pakke
Kjøttkakekrydder
1 pakke
Maisjevning
1 pakke
Brun saus
2 pakke
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
1/2 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Salt
Olje
Melk
1 dl
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Form kjøttkakene ved å dyppe en skje i vann, og jobb deigen rundt i håndflaten ved hjelp av skjeen.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha fløtepotetene i en smurt ildfast form, og strø over osten. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Finhakk løken, eller riv den på et rivjern. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken, kjøttkakekrydderet, maisjevningen og 1/2 ts salt. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til du har en jevn deig. Form deigen til runde kjøttkaker.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttkakene slik at de får en jevn stekeskorpe på alle sider. Ha den brune sausen i stekepannen, og la kjøttbollene koke i sausen, under lokk eller aluminiumsfolie, i 5-10 minutter, til kjøttkakene er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, skrell stilken, og kutt den i staver. Kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i 6-8 minutter i vannet fra punkt 3, og tilsett brokkolien de siste 3 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 2 ss smør før servering.
Server med de rørte tyttebærene.
Vel bekomme!