Kremet blomkål- og sellerisuppe med sprøstekt bacon og fullkornsbrød
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
1 bit
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
2 pakke
Baconterninger
1 pakke
Matfløte
3 dl
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg noen små klatter med smør på langbrødene før steking for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok opp 1,3 l vann. Skrell og kutt potetene og selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Ha buljongen i kjelen med vann, og kok grønnsakene i 10-15 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek baconterningene i 2-3 minutter, til de er gylne og sprø.
Ha 2–3 dl av kokevannet til grønnsakene i en kopp. Ha matfløten i kjelen, og kjør suppen jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Spe på med kokevannet fra koppen om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Stek langbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Server suppen med langbrødene. Dryss baconet over suppeskålene, og drypp over litt olivenolje.
Vel bekomme!