Kremet blomkål- og sellerisuppe med sprøstekt bacon og fullkornsbrød

Kremet blomkål- og sellerisuppe med sprøstekt bacon og fullkornsbrød

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
2 pakke
Baconterninger
1 pakke
Matfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg noen små klatter med smør på langbrødene før steking for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok opp 1,3 l vann. Skrell og kutt potetene og selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Ha buljongen i kjelen med vann, og kok grønnsakene i 10-15 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek baconterningene i 2-3 minutter, til de er gylne og sprø.
Ha 2–3 dl av kokevannet til grønnsakene i en kopp. Ha matfløten i kjelen, og kjør suppen jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Spe på med kokevannet fra koppen om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Stek langbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Server suppen med langbrødene. Dryss baconet over suppeskålene, og drypp over litt olivenolje.
Vel bekomme!