Pestobakt hyse med ovnsbakte cherrytomater, blomkål og rødløk og potetmos
4.12 (138)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Hysefilet
675 g
Grønn pesto
1 glass
Rødløk
1 stk
Blomkål
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Potetmos
800 g
Sitron
1/2 stk
Smør
1 ss
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med salt og pepper ved behov.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Skjær fisken i porsjonsstykker, og fordel stykkene i formen. Krydre fisken med salt og pepper, og fordel pestoen jevnt utover fiskestykkene.
Skrell rødløken, og kutt den i skiver. Del blomkålen i mindre buketter, og kutt stilken i skiver. Ha løken, cherrytomatene og blomkålbukettene i formen med fisken. Vend grønnsakene i litt olivenolje, og krydre dem med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under omrøring. Rør inn 1 ss smør før servering.
Kutt den halve sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!