Stekte pølser med hjemmelaget rotmos, kokt brokkoli, brun saus og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- smør
Gulrøtter
300 g
Kålrot
1 stk
Poteter
300 g
Brun saus
2 pakke
Brokkoli
1 stk
Ringstad-pølser
1 pakke
Melk
2 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Smør
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til sausen med noen skiver brunost.
Skrell gulrøttene, kålroten og potetene, og kutt grønnsakene i biter. Kok grønnsaksbitene i 15-20 minutter, eller til de er møre.
Sett en kjele med 1 1/2 l vann på kok.
Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. La sausen småkoke på lav varme frem til servering.
Kutt brokkolien i mindre buketter, skrell stilken, og kutt den i staver. Kok brokkolien i 4-5 minutter i vannet fra punkt 2. Hell deretter av vannet, og vend inn 1 ss smør.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek pølsene i 3-4 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Hell vannet av grønnsakene, og mos dem sammen med 3 ss smør. Spe på med 1-2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til rotmosen har ønsket konsistens. Smak til med pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!