Kyllingkjøttboller med grønnsaksbulgur og tomatsaus med tomatpesto

Kyllingkjøttboller med grønnsaksbulgur og tomatsaus med tomatpesto

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Bulgur
1 pakke
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Gulrøtter
300 g
Gul paprika
1 stk
Sukkererter
½ pakke
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpesto
1 pakke
(Egg, Laktose)
Kyllingkjøttboller
1 pakke
Sukker
Salt
Pepper
Olje
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser hvis dere foretrekker en helt glatt saus.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. Rør buljongen inn i bulguren mens den koker.
Ha de hakkede tomatene i en kjele, skyll boksen med 2 dl kaldt vann, og ha vannet i kjelen. Tilsett tomatpestoen, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med 1 ts sukker og eventuelt litt salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til servering.
Kutt gulrøttene og paprikaen i terninger, og kutt sukkerertene i tre. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek gulrøttene og paprikaen i 5-6 minutter. Tilsett sukkerertene etter ca. 4 minutter. Rør inn 2 ss smør og potetkrydderet mot slutten av steketiden. Sil vannet av bulguren om nødvendig, og vend inn de stekte grønnsakene i bulguren. Hold grønnsaksbulguren varm, under lokk, frem til servering.
Ha litt ny olje i stekepannen du brukte til grønnsakene, og varm den igjen opp til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 3-4 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Vel bekomme!