Kyllingkjøttboller med grønnsaksbulgur og tomatsaus med tomatpesto
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Bulgur
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Gulrøtter
300 g
Gul paprika
1 stk
Sukkererter
½ pakke
Potetkrydder
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpesto
1 pakke
Kyllingkjøttboller
1 pakke
Sukker
Salt
Pepper
Olje
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser hvis dere foretrekker en helt glatt saus.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Rør buljongen inn i bulguren mens den koker.
Ha de hakkede tomatene i en kjele, skyll boksen med 2 dl kaldt vann, og ha vannet i kjelen. Tilsett tomatpestoen, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med 1 ts sukker og eventuelt litt salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til servering.
Kutt gulrøttene og paprikaen i terninger, og kutt sukkerertene i tre. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek gulrøttene og paprikaen i 5-6 minutter. Tilsett sukkerertene etter ca. 4 minutter. Rør inn 2 ss smør og potetkrydderet mot slutten av steketiden. Sil vannet av bulguren om nødvendig, og vend inn de stekte grønnsakene i bulguren. Hold grønnsaksbulguren varm, under lokk, frem til servering.
Ha litt ny olje i stekepannen du brukte til grønnsakene, og varm den igjen opp til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 3-4 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Vel bekomme!