Pasta- og skinkegrateng med mozzarella, purreløk og blomkål

Pasta- og skinkegrateng med mozzarella, purreløk og blomkål

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Blomkål
1 stk
Purreløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Pasta farfalle
200 g
(Gluten)
Strimlet kokt skinke
400 g
Bechamelsaus
400 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Revet mozzarella
150 g
(Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Olje
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitronsaft i purreløksausen for friskere smak!

Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Del blomkålen i små buketter. Kutt enden av purreløken. Snitt purreløken i to på langs, rens den godt i kaldt vann, og finhakk den. Skrell og finhakk hvitløken.
Kok pastaen i vannet fra punkt 1 i 5-7 minutter. Kok blomkålen med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden. Hell deretter av vannet.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek purreløken, hvitløken og skinken i 3-4 minutter, eller til løken er blank. Hell over bechamelsausen, og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Ha pastaen og blomkålen i en ildfast form, hell over purreløksausen, og topp med mozzarellaen. Stek gratengen i ovnen i 10-15 minutter.
Finhakk ønsket mengde av gressløken, og strø gressløken over retten ved servering.
Vel bekomme!