Pannestekt sei med ertepuré, gulrot, gyllenstekt løk og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
400 g
Gul løk
1 stk
Erter
1 pakke
Lime
1/2 stk
Seifilet
375 g
Gulrot
200 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Soyasaus
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan kuttes i båter og bakes i ovnen med gulrøttene med litt olje, salt og pepper i ca. 20 minutter på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre. Ha ekstra vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene i punkt 5.
Ha 0,5 dl melk og ertene i en kjele, og kok opp. Kjør blandingen til en puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper, saft fra limen og 1 ts smør. Spe på med mer melk om ønskelig. La ertepuréen stå på lav varme frem til servering.
Kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 4-5 minutter, eller til den har fått litt farge. Ha i 1 ss smør og 0,5 ss soyasaus, og stek videre i ca. 2 minutter. Ha løken i en serveringsskål.
Skjær fisken i porsjonsstykker, og krydre den med salt og pepper. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Tilsett litt smør mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av koketiden.
Grovhakk kruspersillen fra urtepakken, og server den til retten.
486 kcal. Protein: 42 g. Karbohydrater: 43 g. Fett: 14 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
Vel bekomme!