Fiskesuppe med laks, løk, sellerirot og gulrot servert med langbrød
4.26 (82)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Purreløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
1/2 bit
Laksefilet
325 g
Alkoholfri hvitvin
1/2 flaske
Fiskebuljong
1/2 pakke
Lettmelk
5 dl
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Lime
1/2 stk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt olivenolje, salt og pepper på langbrødene før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt purreløken i to på langs, og skyll den godt. Finhakk løken og purreløken. Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Skrell selleriroten, og kutt den i terninger. Skjær fisken i terninger.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn 1,5 ss hvetemel.
Varm opp en større kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, selleriroten og gulrøttene i 2-3 minutter, til løken er blank, og tilsett hvitvinen. Kok hvitvinen i 1-2 minutter, til væskemengden er halvert.
Rør jevningen inn i grønnsakene, og tilsett fiskebuljongen. Spe på med melken, litt og litt under omrøring, og kok opp. Skru ned temperaturen til middels, tilsett purreløken og fisketerningene, og la det trekke i 3-5 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Varm langbrødene i ovnen i 4-6 minutter.
Smak til suppen med saften fra limen, salt og pepper. Ikke la suppen koke etter at limesaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
603 kcal. Protein: 39 g. Karbohydrater: 43 g. Fett: 29 g. *Hvorav mettet fett: 12 g.
Vel bekomme!