Biryiani med kjøttdeig, jasminris, aspargesbønner og myntedressing
3.93 (73)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Jasminris
125 g
Garam masala
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Mynte
1/2 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med nanbrød.
Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt spisspaprikaen i terninger.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og paprikaterningene i 2-3 minutter, til løken er blank.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 3-4 minutter, og ha den over i kjelen med grønnsakene. Tilsett risen, garam masala-krydderet, hønsebuljongen og 4 dl vann, og la det hele småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk mynten. Bland mynten sammen med yoghurten og tzatzikikrydderet i en serveringsskål, og smak til med salt.
Kutt endene av aspargesbønnene, og kutt deretter aspargesbønnene i to. Ha aspargesbønnene i biryani når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
Vel bekomme!