Biryiani med kjøttdeig, jasminris, aspargesbønner og myntedressing

Biryiani med kjøttdeig, jasminris, aspargesbønner og myntedressing

3.93 (73)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Liste
    Liste
    Bilder
    Gul løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Spisspaprika
    1 stk
    Kjøttdeig
    350 g
    Jasminris
    125 g
    Garam masala
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Mynte
    1/2 pakke
    Yoghurt naturell
    1 pakke
    Tzatzikikrydder
    1 pakke
    Grønne bønner
    1 pakke
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server retten med nanbrød.

    Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt spisspaprikaen i terninger.
    Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og paprikaterningene i 2-3 minutter, til løken er blank.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 3-4 minutter, og ha den over i kjelen med grønnsakene. Tilsett risen, garam masala-krydderet, hønsebuljongen og 4 dl vann, og la det hele småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Finhakk mynten. Bland mynten sammen med yoghurten og tzatzikikrydderet i en serveringsskål, og smak til med salt.
    Kutt endene av aspargesbønnene, og kutt deretter aspargesbønnene i to. Ha aspargesbønnene i biryani når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
    Vel bekomme!