Karrigryte med kylling, gulrot, løk, eple og koriander servert med ris

Karrigryte med kylling, gulrot, løk, eple og koriander servert med ris

3.96 (74)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Gulrøtter
    200 g
    Gul løk
    1 stk
    Rød chili
    1/2 stk
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Basmatiris
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 pakke
    Karri
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Koriander
    1/2 bunt
    Grønt eple
    1 stk
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server retten med nanbrød.

    Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt løken i båter, og finhakk ønsket mengde av chilien. Skjær kyllingen i strimler.
    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til høy varme. Stek gulrøttene, løken og chilien i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelken, karrien, hønsebuljongen og 1,5 dl vann, og kok opp. La karrigryten småkoke i 3-4 minutter.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha kyllingen i karrigryten, og la den småkoke i 3-4 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
    Grovhakk korianderen, og kutt eplet i terninger. Vend epleterningene inn i gryten rett før servering, og topp retten med korianderen.
    Vel bekomme!