Fiskekaker med gulrotpuré, ertesmør og kokte poteter

Fiskekaker med gulrotpuré, ertesmør og kokte poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • melk
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
700 g
Fiskekaker
720 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Gulrøtter
1 pakke
Erter
250 g
Kryddersmør
2 pakke
(Melk, Laktose)
Aluminiumsfolie
Soyasaus
Melk
Smør
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskekakene kan også stekes i stekepanne.

Sett stekeovnen på 200 grader, og sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok til gulrøttene i punkt 4.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fiskekakene i en ildfast form. Ha litt vann i formen, slik at bunnen så vidt er dekket. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm fiskekakene i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kok gulrotskivene i vannet fra punkt 1 i 10-12 minutter, eller til de er helt møre.
Smelt kryddersmøret i en liten kjele. Tilsett ertene, og la dem trekke i smøret i 3–4 minutter. Vend 2 ss soyasaus inn i smøret rett før servering.
Hell vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og ha dem over i et litermål eller i en blender. Kjør gulrøttene og 1/2 dl melk sammen til en glatt puré i blenderen eller med en stavmikser. Rør inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!