Ovnsbakt skrei med gulrot- og søtpotetmos, erter og bacon

Skrei

Ovnsbakt skrei med gulrot- og søtpotetmos, erter og bacon

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Gulrøtter
    300 g
    Søtpotet
    1 stk
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Banansjalottløk
    1 stk
    Skrei
    350 g
    Baconterninger
    1 pakke
    Erter
    1 pakke
    Sitron
    1/2 stk
    Olje
    Laktosefritt smør
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt sitronsaft i gulrot- og søtpotetmosen for en friskere smak!

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Skrell og kutt gulrøttene og søtpotetene i terninger. Kok gulrot- og søtpotetterningene i en kjele med vann og hønsebuljongen i 20-25 minutter, eller til grønnsaksterningene er møre.
    Skrell og kutt banansjalottløken i skiver.
    Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconet i 2-3 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett løken og ertene, og stek videre i 2-3 minutter, til baconet er sprøtt og løken er blank. Ha i litt laktosefritt smør om du ønsker det.
    Sil buljongvannet av gulrot- og søtpotetterningene, men ta vare på ca. 1 dl av buljongvannet. Ha grønnsaksterningene tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje laktosefritt smør. Spe på med buljongvannet, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
    Press saften fra den halve sitronen over baconblandingen, eller kutt sitronen i båter og server båtene til retten.
    Vel bekomme!