Skrei
Ovnsbakt skrei med gulrot- og søtpotetmos, erter og bacon
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
300 g
Søtpotet
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Skrei
350 g
Baconterninger
1 pakke
Erter
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Olje
Laktosefritt smør
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft i gulrot- og søtpotetmosen for en friskere smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kutt gulrøttene og søtpotetene i terninger. Kok gulrot- og søtpotetterningene i en kjele med vann og hønsebuljongen i 20-25 minutter, eller til grønnsaksterningene er møre.
Skrell og kutt banansjalottløken i skiver.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconet i 2-3 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett løken og ertene, og stek videre i 2-3 minutter, til baconet er sprøtt og løken er blank. Ha i litt laktosefritt smør om du ønsker det.
Sil buljongvannet av gulrot- og søtpotetterningene, men ta vare på ca. 1 dl av buljongvannet. Ha grønnsaksterningene tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje laktosefritt smør. Spe på med buljongvannet, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Press saften fra den halve sitronen over baconblandingen, eller kutt sitronen i båter og server båtene til retten.
Vel bekomme!