Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melis
- salt
- smør
- sukker
- vann
Dronningsjokolade
300 g
Kremfløte
2 pakke
Egg
4 stk
Vann
1 1/2 l
Salt
1/4 ts
Digestivekjeks
1/2 pakke
Smør
2 ss
Sukker
1 ss
Salt
Blåbær
1 pakke
Bringebær
1 pakke
Bjørnebær
1 pakke
Melis
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre kjekssmulene med litt kanel for enda mer smak!
Sett en kjele med ca. 1,5 liter vann på kok.
Grovhakk sjokoladen, og legg den i en skål av glass eller stål. Ha skålen over vannbadet fra punkt 1, og smelt sjokoladen sammen med 1 dl fløte. Sett skålen til side når sjokoladen har smeltet.
Knekk eggene, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Rør eggeplommene og litt salt inn i den smeltede sjokoladen, og la blandingen kjøle seg ned til omtrent kroppstemperatur.
Pisk 5 dl fløte til krem, og vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Hell sjokoladekremen over i en form (ca. 20 x 20 cm), og sett formen kaldt i 2-3 timer.
Kutt blåbærene i to, og kutt bringebærene og bjørnebærene i fire. Fordel bærene på et brett, og sett det i fryseren. La bærene stå fryst i minst 2-3 timer.
Vend de frosne bærene inn med 1 spiseskje melis rett før servering.
Knus kjeksene til små smuler.
Varm opp en stekepanne med 2 spiseskjeer smør til middels høy varme. Tilsett kjekssmulene, 1 spiseskje sukker og litt salt når smøret har smeltet. Stek til kjekssmulene har fått en gyllen farge.
Legg kjekssmulene over på kjøkkenpapir.
Vel bekomme!