Skrei
Pannestekt skrei med soyastekte cherrytomater, brokkolikrem, ovnsbakte potetbåter og lime
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Glutenfri soyasaus
- laktosefri melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Cherrytomater
1 pakke
Skreifilet
350 g
Lime
1 stk
Glutenfri soyasaus
2 ss
Laktosefri melk
1 dl
Olje
Salt
Pepper
Sukker
1 ts
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ideell temperatur for oppbevaring av tomater er mellom 10 og 12 grader.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i mindre biter, legg potetbitene i en ildfast form, og vend inn potetkrydderet og litt olje. Stek potetene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre. Krydre potetene med salt og pepper før servering.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i små biter. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt cherrytomatene i to.
Kok brokkolien i 8-10 minutter, eller til den er helt mør.
Kutt hver cherrytomatene i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og stek tomatene i litt olivenolje i ca 2 minutter. Tilsett 1 ts sukker og 2 ss glutenfri soyasaus, og stek i ca 1 minutt under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av brokkolien, og la den dampe seg tørr i kjelen i et par minutter. Kjør brokkolien og hvitløken glatt sammen med 1/2 dl laktosefri melk i en blender, eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra halvparten av limen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre skreien med salt og pepper. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!