Hjemmelagde vårruller med salsicciadeig av svin, mangosalat og sweet chili-saus
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten
Basisvarer:
- Egg
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
1 bit
Gul løk
1 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Salsicciadeig
500 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vårrullplater
1 pakke
Agurk
1 stk
Crispisalat
1 stk
Mango
1 stk
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
1 flaske
Egg
1 stk
Olje
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en smaksnøytral solsikkeolje når du friterer vårrullene.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene, hodekålen og løken på et rivjern. Finhakk korianderen og chilien.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek salsicciadeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek den videre i ca. 3 minutter. Tilsett løken, hodekålen og gulrøttene, og stek videre i et lite minutt. Smak til med den finhakkede korianderen, chilien, hønsebuljongen og soyasaus.
Knekk 1 egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
Fordel vårrullplatene utover benken. Ha 2-3 spiseskjeer kjøtt- og grønnsaksfyll i en diagonal stripe på hver plate. Pensle kantene med egget, og rull den ene siden av deigen over fyllet. Rull vårrullen sammen, og brett inn den øverste og den nederste kanten.
Varm opp en wokpanne eller en dyp stekepanne med 2 dl olje til middels høy varme. Test med en bit av vårrullplatene, hvis den freser i pannen har oljen riktig temperatur. Stek ca. 4 vårruller av gangen i 2-3 minutter, eller til de er sprø og gyllenbrune. Snu dem jevnlig.
Kutt agurken i terninger, og kutt crispisalaten i strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Bland agurken, salaten og mangoen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
Kutt limen i båter. Server vårrullene med limebåtene og sweet chili-sausen.
Vel bekomme!