Ovnsbakt kylling i steinsoppsaus med gratinert brokkoli og ovnsbakte potet- og løkbåter
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
700 g
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kyllingbryst
630 g
Sitruskrydder
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Ostesaus
1 pakke
Steinsoppsaus
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre kyllingen med litt fersk timian eller rosmarin for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene og rødløken i båter, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er møre. Fordel løken og hvitløken på stekebrettet sammen med potetene de siste 10-15 minuttene av potetenes steketid.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre kyllingen med sitruskrydderet og litt pepper. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den videre i ca. 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen over i en ildfast form. Stek formen i ovnen, under potetene, i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Del brokkolien i mindre buketter. Fordel brokkolibukettene i en smurt ildfast form, og vend inn ostesausen og litt salt og pepper. Stek brokkolibukettene i ovnen, ved siden av kyllingen, i ca. 12 minutter.
Varm opp steinsoppsausen i en liten kjele på middels varme. Rør om jevnlig, slik at sausen ikke svir seg.
Vel bekomme!