Chana Masala med nøtter, fullkornsris og lime

Chana Masala med nøtter, fullkornsris og lime

4.01 (106)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fullkornsris
1 pakke
Ingefær
1/2 bit
Vårløk
1 pakke
Brokkoli
1/2 stk
Kikerter
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Lett kokosmelk
1/2 boks
Currypaste
1/2 glass
Lime
1/2 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Nøttemiks
1/2 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Olje
Pepper
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er middels sterk etter indisk standard. Start med litt paste, og smak deg frem!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk ingefæren. Grovhakk vårløken. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i grove biter. Hell vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt, rennende vann.
Stek ingefæren og halvparten av vårløken i en stor kjele i litt olje på middels høy varme i ca. 2 minutter. Ha i brokkolien og kikertene, og stek videre i et par minutter, til brokkolien har fått litt farge. Tilsett de hakkede tomatene, kokosmelken og ønsket mengde av currypasten. Den er sterk, så vi anbeflaer ikke enn et halvt glass. La det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Kutt limen i båter, og grovhakk korianderen fra urtepakken. Topp retten med resten av vårløken, nøttemiksen og korianderen, og server limebåtene ved siden av.
591 kcal. Protein: 25 g. Karbohydrater: 71 g. Fett: 21 g. *Hvorav mettet fett: 10 g.
Vel bekomme!