Ovnsbakt skrei med asparges, rødvinssaus og småpoteter
3.69 (173)
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Skrei
350 g
Asparges
1 bunt
Rødvinssaus
1 pakke
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Salt fisken og skyll den etter noen minutter. Tørk av med kjøkkenpapir før steking.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i lettsaltet vann i 10-15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha rikelig med vann i kjelen, slik at det er plass til aspargesene i punkt 4.
Fordel fisken i en smurt ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i ovnen 8-10 minutter.
Kutt ca. 3 cm av bunnen på aspargesene. Kok aspargesene sammen med potetene de siste ca. 2 minuttene av potetenes koketid. Sil vannet av potetene og aspargesene etter koking, og vend inn en spiseskje smør før servering.
Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Vel bekomme!