Ovnsbakt skrei med asparges, rødvinssaus og småpoteter

Ovnsbakt skrei med asparges, rødvinssaus og småpoteter

3.69 (173)
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Pepper
    • salt
    • smør
    Småpoteter
    300 g
    Skrei
    350 g
    Asparges
    1 bunt
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Salt
    Pepper
    Smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Salt fisken og skyll den etter noen minutter. Tørk av med kjøkkenpapir før steking.

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Kok potetene i lettsaltet vann i 10-15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha rikelig med vann i kjelen, slik at det er plass til aspargesene i punkt 4.
    Fordel fisken i en smurt ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i ovnen 8-10 minutter.
    Kutt ca. 3 cm av bunnen på aspargesene. Kok aspargesene sammen med potetene de siste ca. 2 minuttene av potetenes koketid. Sil vannet av potetene og aspargesene etter koking, og vend inn en spiseskje smør før servering.
    Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
    Vel bekomme!