Hjemmelaget kjøttpudding med kremet spisskål, kokte poteter og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 55 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- olje
- pepper
- potetmel
- salt
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Kjøttkakekrydder
1/2 pakke
Poteter
400 g
Grønn spisskål
1 bit
Laktosefri fløte
2 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Laktosefri melk
1 dl
Potetmel
1 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket gul løk i kjøttfarsen for en mer klassisk kjøttpudding.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha kjøttdeigen og en teskje salt i en bolle, og kna deigen sammen med hendene. Ha i 1 spiseskje potetmel, halvparten av kjøttkakekrydderet og en klype pepper, og bland godt sammen.
Spe ut kjøttdeigblandingen med 1 dl laktosefri melk. Ha deigen over i en smurt brødform, eller form deigen til en tykk pølse, og legg den i en smurt ildfast form. Stek puddingen i ovnen i 30-45 minutter. Steketiden varierer med tykkelse og form.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt spisskålen i grove biter. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme, og stek spisskålen i 3-4 minutter. Tilsett den laktosefrie fløten, og kok opp. Smak til med salt og pepper før servering.
Server kjøttpuddingen med den kremede spisskålen, potetene og de rørte tyttebærene.
Vel bekomme!