Blomkålsuppe med bacon og hjemmelagde pannekaker
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Egg
3 stk
Helmelk
10 dl
Blomkål
1 stk
Gul løk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Baconterninger
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Hvetemel
2 dl
Sukker
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp suppen med litt finrevet parmesan!
Visp 3 stk egg, 4 dl helmelk, 3 dl hvetemel, 1 klype salt og 2 spiseskjeer sukker sammen i en bolle.
Del blomkålen i mindre buketter, skrell stilken, og kutt den i mindre biter. Finhakk løken.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og blomkålen i 2-3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett 4 dl vann, 6 dl helmelk og hønsebuljongen, og la suppen småkoke i ca. 20 minutter, eller til blomkålen er mør.
Varm opp en stekepanne med litt olje og litt smør til middels høy varme. Øs pannekakerøre i stekepannen, og stek pannekakene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Ha de ferdige pannekakene til side på en tallerken for servering.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i 2-3 minutter, til baconet er sprøtt og gyllent. Legg det over på litt kjøkkenpapir, så overflødig fett renner av.
Kjør blomkålsuppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
Finhakk kruspersillen. Dryss persillen over suppeskålene, og server pannekakene og baconet ved siden av.
Vel bekomme!