Koljekaker med frisk agurksalat, blomkål og ovnsbakte potetskiver

Koljekaker med frisk agurksalat, blomkål og ovnsbakte potetskiver

3.86 (70)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • smør
  • sukker
Poteter
700 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Agurk
1 1/2 stk
Sitron
1 stk
Koljekaker
2 pakke
(Fisk, Selleri, Sennep, Laktose)
Blomkål
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Sukker
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hele blomkålen! Skrell stilken og kutt den i mindre biter.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i skiver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, og krydre dem med potetkrydderet. Stek potetene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og møre.
Sett ca. 1 liter vann på kok.
Skjær 1 1/2 agurk i tynne skiver med en ostehøvel. Ha agurken over i en bolle, og vend inn saften fra halve sitronen og ca. 2 ts sukker. La agurksalaten stå frem til servering. Kutt resten av sitronen i båter.
Varm opp en stekepanne med litt olje og smør til middels høy varme. Stek koljekakene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Del blomkålen i buketter. Kok blomkålen i vannet fra punkt 3 i 3-4 minutter.
Server med rømmekollen og sitronbåtene.
Vel bekomme!