Koljekaker med frisk agurksalat, blomkål og ovnsbakte potetskiver
3.86 (70)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- smør
- sukker
Poteter
700 g
Potetkrydder
1 pakke
Agurk
1 1/2 stk
Sitron
1 stk
Koljekaker
2 pakke
Blomkål
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Sukker
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hele blomkålen! Skrell stilken og kutt den i mindre biter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i skiver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, og krydre dem med potetkrydderet. Stek potetene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og møre.
Sett ca. 1 liter vann på kok.
Skjær 1 1/2 agurk i tynne skiver med en ostehøvel. Ha agurken over i en bolle, og vend inn saften fra halve sitronen og ca. 2 ts sukker. La agurksalaten stå frem til servering. Kutt resten av sitronen i båter.
Varm opp en stekepanne med litt olje og smør til middels høy varme. Stek koljekakene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Del blomkålen i buketter. Kok blomkålen i vannet fra punkt 3 i 3-4 minutter.
Server med rømmekollen og sitronbåtene.
Vel bekomme!