Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt
Glutenfri

Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Kokosmelk
1 liten boks
Basmatiris
125 g
Limeskall
2 ts
Vann
1½ dl
Mango
1 stk
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Lime
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
½ stk
Kikerter
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
721 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
114 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne med litt ristede cashewnøtter.

Ha kokosmelken, 1½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til den ferdigkokte risen med limeskallet.
 Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og kutt vårløken i tynne skiver. Bland sammen mangoen og halvparten av vårløken, og smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
 Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og kikertene i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge. Krydre med garam masala-krydderet, salt og pepper mot slutten av steketiden. Vend inn resten av vårløken.
 Del resten av limen i båter, og server limebåtene, mangochutneyen og yoghurten til retten. 
Vel bekomme!