Ovnsbakt skrei med søtpotetpuré, stekt purreløk og aspargesbønner og nøttesmør

Skrei

Ovnsbakt skrei med søtpotetpuré, stekt purreløk og aspargesbønner og nøttesmør

4.21 (135)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Søtpoteter
2 stk
Skreifilet
350 g
Purreløk
1/2 stk
Grønne bønner
1 pakke
Bladpersille
1/2 pakke
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Smør
4 ss
Salt
Pepper
Olje
Melk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt buljong i vannet med søtpotetene, for ekstra smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok opp ca. 1 liter vann. Skrell søtpotetene, og kutt dem i biter. Kok søtpotetbitene i vannet i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 10-12 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skyll purreløken, og kutt den i skiver. Kutt aspargesbønnene i to. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene i 3-4 minutter.
Smelt 1 1/2 ss smør i en kjele på lav varme. Grovhakk nøttene og bladpersillen, og vend det i smøret.
Hell vannet av søtpotetene, og mos dem sammen med 1 ss smør og ca. 1/2 dl melk, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
548 kcal. Protein: 39 g. Karbohydrater: 40 g. Fett: 22 g. *Hvorav mettet fett: 8 g.
Vel bekomme!