Brandade av lyr med brokkoli og bacon- og eggesmør med kjørvel
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Lyrfilet
200 g
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Baconterninger
100 g
Egg
2 stk
Kjørvel
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Salt
Pepper
Smør
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha brandaden i en ildfast form, riv over litt parmesan, og varm formen i ovnen i 5-6 minutter.
Legg potetene i en kjele, dekk dem med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til fisken i punkt 5.
Skjær fisken i terninger. Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt hvitløken i skiver.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconterningene sammen med hvitløken i 3-4 minutter, til baconet er gyllent. Ha i 4 ss smør, og la baconsmøret stå på lav varme frem til servering.
Kok eggene i ca. 10 minutter. Sett en annen kjele med ca. 5 dl vann på kok.
Trekk fisken sammen med potetene de siste 2-3 minuttene av potetenes koketid.
Sil vannet av fisken og potetene, og ha det tilbake i kjelen. Mos potetene, fisken og 2 ss olivenolje sammen med en gaffel. Spe på med ca. 2 dl melk, og smak til med salt og pepper.
Kok brokkolien i vannet fra punkt 4 i ca. 3 minutter.
Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i båter. Grovhakk kjørvelen, og vend kjørvelen og eggene inn i baconsmøret.
Vel bekomme!