Hjemmelagde fiskekaker av hyse og varmrøkt laks med agurksalat og sennepsmarinerte poteter

Hjemmelagde fiskekaker av hyse og varmrøkt laks med agurksalat og sennepsmarinerte poteter

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Egg
  • flytende honning
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
400 g
Bladpersille
1/2 pakke
Vårløk
1/2 stk
Hysefilet
200 g
(Fisk)
Varmrøkt laks
200 g
(Fisk, Sennep)
Panko
1/2 pakke
(Soya, Hvete)
Agurk
1 stk
Sitron
1/2 stk
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Flytende honning
1 ss
Sukker
1/2 ss
Egg
1 stk
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 1 spiseskje smør i stekepannen med fiskekakene, og øs smøret over fiskekakene mens de steker.

Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Finhakk bladpersillen, og kutt den halve vårløken i skiver. Skjær hysefileten og laksen i grove biter. Knekk 1 egg, og ha det i et litermål.
Ha hysebitene i litermålet med egget, og tilsett pankoen og litt salt og pepper. Bruk en stavmikser til å kjøre fisken til en jevn fiskefarse. Vend laksebitene, bladpersillen og halvparten av vårløken inn i fiskefarsen.
Fukt hendene med vann, og form fiskefarsen til to like store fiskekaker.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskekakene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Snu jevnlig på fiskekakene slik at de får en jevn stekeskorpe.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Bland agurken sammen med saften fra den halve sitronen, 1 ss sukker og litt salt i en serveringsskål.
Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Vend inn resten av vårløken, 2 ss flytende honning og sennepsvinaigretten.
Vel bekomme!