Soyaglasert laks med villris, sesamfrø og ananassalat med agurk og ruccola
4.03 (88)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Flytende honning
- olje
- soyasaus
Ingefær
1 bit
Laksefilet
325 g
Ananas
1/2 stk
Agurk
1/2 stk
Lime
1/2 stk
Ruccola
1 pakke
Villris
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
1/3 dl
Flytende honning
2 ss
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg laksen i soyamarinaden dagen før den skal tilberedes så smakene setter seg bedre.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Bland ingefæren sammen med 1/3 dl soyasaus og 2 spiseskjeer flytende honning i en skål.
Vend fisken i soyamarinaden, og la fiskestykkene trekke til seg smakene i ca. 10 minutter.
Skrell ananasen. Kutt ananasen og agurken i terninger. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland limeskallet sammen med ananasen, agurken og ruccolaen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i ca. 1 minutt, eller til de er gylne. Legg sesamfrøene til side på en tallerken.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Ta fisken ut av soyamarinaden, og spar på marinaden. Stek fisken i ca. 30 sekunder på hver side. Legg fisken over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i ca. 6 minutter. Laksen skal ha en rå kjerne.
Ha resten av marinaden i stekepannen, og tilsett saften fra limen og 1/2 dl vann. La soyamarinaden småkoke i ca. 6 minutter.
Topp laksen med soyamarinaden og sesamføene, og server risen og ananassalaten ved siden av.
Vel bekomme!