Pannestekt sei med ovnsbakte kålrotstaver og persillesaus
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Kålrot
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kruspersille
1 pakke
Bechamelsaus
1 pakke
Seifilet
1 pakke
Olje
Hvetemel
2 ss
Smør
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt av den finhakkede persillen inn med kålrotstavene rett før servering.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skrell kålroten og hvitløken. Finhakk hvitløken og persillen, og kutt kålroten i staver.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form, og legg kålrotstavene i formen. Vend inn hvitløken og litt olje, salt og pepper. Stek kålrotstavene i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er møre.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på lav varme under omrøring. Rør inn persillen de siste ca. 2 minuttene før servering.
Skjær fisken i porsjonsstykker. Ha 1 dl mel i en skål, og vend fiskestykkene i melet. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fisken 2-3 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved lett trykk. Tilsett litt smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!