Grønnsaksgryte med svinestrimler, purreløk, sellerirot og gulrøtter

Grønnsaksgryte med svinestrimler, purreløk, sellerirot og gulrøtter

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Bakepoteter
3 stk
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Gulrøtter
4 stk
Purreløk
1 stk
Strimlet svinekjøtt
500 g
Kålrot i terninger
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server grønnsaksgryten med flatbrød og smør!

Skrell og kutt potetene, selleriroten og gulrøttene i terninger. Kutt halvparten av purreløken i to på langs, skyll den godt i kaldt vann, og kutt den i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Fordel svinestrimlene i pannen, og la kjøttet ligge helt stille og steke i ca. 30 sekunder, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca. 30 sekunder. Legg kjøttet til side på en tallerken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Ha i grønnsakene og kålrotterningene, og rør godt. Tilsett 8 dl vann og oksebuljongen. Rør om, skru temperaturen ned til middels, og la gryten småkoke i 20–25 minutter under lokk. Ha kjøttet i grønnsaksgryten de siste ca. 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Skyll resten av purreløken i kaldt vann. Finhakk purreløken, og strø den over retten ved servering.
Vel bekomme!