Kjøttboller i tomatsaus med fullkornspasta, squash og rotgrønnsaker
3.95 (83)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- sukker
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
1 bit
Løk
1 stk
Squash
1 stk
Passata
1 flaske
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Fullkornspenne
400 g
Kjøttboller
600 g
Gran Biraghi
1 pakke
Olje
Sukker
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en klumpefri saus, riv gulrøttene, selleriroten og squashen og kjør sausen jevn med stavmikser.
Skrell hvitløken, gulrøttene og selleriroten. Finhakk hvitløken og løken, og kutt selleriroten, gulrøttene og squashen i små terninger.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene fra forrige punkt i 2-3 minutter under omrøring. Tilsett passataen, 2 dl vann, buljongen og basilikum og oregano-krydderet. La sausen koke i ca. 10 minutter. Smak til med 1 ts sukker og litt pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 2-3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene over i sausen, og la dem trekke i ca. 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Server med Gran Biraghi-osten.
Vel bekomme!