Kjøttboller i tomatsaus med fullkornspasta, squash og rotgrønnsaker

Kjøttboller i tomatsaus med fullkornspasta, squash og rotgrønnsaker

3.95 (83)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • sukker
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Løk
1 stk
Squash
1 stk
Passata
1 flaske
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Fullkornspenne
400 g
(Gluten)
Kjøttboller
600 g
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Sukker
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en klumpefri saus, riv gulrøttene, selleriroten og squashen og kjør sausen jevn med stavmikser.

Skrell hvitløken, gulrøttene og selleriroten. Finhakk hvitløken og løken, og kutt selleriroten, gulrøttene og squashen i små terninger.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene fra forrige punkt i 2-3 minutter under omrøring. Tilsett passataen, 2 dl vann, buljongen og basilikum og oregano-krydderet. La sausen koke i ca. 10 minutter. Smak til med 1 ts sukker og litt pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 2-3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene over i sausen, og la dem trekke i ca. 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Server med Gran Biraghi-osten.
Vel bekomme!