Pannestekte svinekoteletter med ovnsbakte potetbåter og grønnsaker med gressløk og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Poteter
350 g
Blomkål
1/2 stk
Gul løk
1/2 stk
Svinekoteletter
300 g
Gressløk
1/2 pakke
Bearnéssaus
1/2 boks
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp bearnéssausen på lav varme under omrøring hvis du ønsker varm saus.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell pastinakken og rødbeten. Kutt potetene i båter, og del blomkålen i mindre buketter. Kutt pastinakken, rødbeten og løken i grove biter.
Fordel grønnsakene og potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. Rør i grønnsakene etter ca. 15 minutter, slik at de blir jevnt stekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre svinekotelettene med salt og pepper, og stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
Finhakk gressløken og vend den inn med grønnsakene og potetene før servering.
Server retten med bearnéssausen.
Vel bekomme!