Ovnsbakt brosme i purreløksaus med kålrot, gulrot og potet
3.64 (73)
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
3 stk
Kålrot
1 bit
Bakepotet
1 stk
Purreløk
1/2 stk
Brosmefilet
375 g
Helmelk
5 dl
Smør
3 ss
Hvetemel
3 ss
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brosmens konsistens kan minne om hummer, og derfor passer det perfekt å toppe retten med litt dill!
Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Skrell gulrøttene, kålroten og bakepoteten. Kutt gulrøttene, kålroten og bakepoteten i grove biter. Kutt enden av purreløken, snitt den i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver.
Kok gulot-, kålrot- og potetbitene i vannet fra punkt 1 i ca. 15 minutter, eller til potetbitene er møre.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 1-2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Ha fisken over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp en kjele med 3 spiseskjeer smør til middels høy varme. Stek purreløken i ca. 2 minutter, eller til den er blank. Rør inn 3 spiseskjeer hvetemel, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det hele småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av grønnsaksbitene, ha dem tilbake i kjelen, og vend inn 1 spiseskje smør og litt salt.
Vel bekomme!