Indrefilet av svin med potetkrem, persilleolje og stekt rosenkål og løk
4.18 (139)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rosenkål
200 g
Banansjalottløk
1 stk
Bladpersille
1/2 pakke
Sitron
1/3 stk
Olivenolje
5 ss
Olje
Smør
Melk
1 dl
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du et steketermometer? Stek kjøttet til 60-62 grader, og la det hvile til det når ca. 64 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek indrefileten i ca. 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Ha i 1 spiseskje smør, skru ned til middels varme, og stek kjøttet videre i ca. 2 minutter på hver side. Bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over kjøttet mens det steker. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 12-15 minutter.
Skrell og grovhakk hvitløken. Kutt endene av rosenkålene, og kutt hver rosenkål i to. Skrell og finhakk banansjalottløken.
Ha bladpersillen, 5 spiseskjeer olivenolje, saft fra sitronen og hvitløken i et litermål, og kjør blandingen sammen med en stavmikser.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek rosenkålene og løken i 3-4 minutter. Krydre med salt.
Vel bekomme!