Skrei
Sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner
4.29 (140)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Jordskokk
250 g
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Skreifilet
350 g
Sitron
1/3 stk
Chorizo
1 pakke
Bladpersille
1/2 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Smør
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt buljong i vannet med jordskokken for ekstra god smak på jordskokkpuréen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell jordskokken og kutt den i terninger. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek jordskokken i 3-4 minutter, til den får en gyllen farge. Tilsett 4 dl vann, og la jordskokken koke i 10-15 minutter.
Kutt potetene i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetskivene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 18-20 minutter.
Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper og saft fra sitronen. Stek formen i ovnen, over potetene, i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skjær chorizoen i strimler, og finhakk bladpersillen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i et lite minutt. Ha chorizoen i pannen, og stek videre i 2-3 minutter. Skru ned til lav varme, tilsett bladpersillen og 2 spiseskjeer olivenolje, og stek videre i et lite minutt.
Sil vannet av jordskokken, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 spiseskje smør med en stavmikser. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!