Sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner

Skrei

Sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner

4.29 (140)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • melk
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Jordskokk
    250 g
    Poteter
    400 g
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Skreifilet
    350 g
    Sitron
    1/3 stk
    Chorizo
    1 pakke
    Bladpersille
    1/2 pakke
    Pinjekjerner
    1 pakke
    Smør
    Olje
    Salt
    Pepper
    Olivenolje
    Bakepapir (kan sløyfes)
    1 pakke
    Melk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt buljong i vannet med jordskokken for ekstra god smak på jordskokkpuréen.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell jordskokken og kutt den i terninger. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek jordskokken i 3-4 minutter, til den får en gyllen farge. Tilsett 4 dl vann, og la jordskokken koke i 10-15 minutter.
    Kutt potetene i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetskivene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 18-20 minutter.
    Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper og saft fra sitronen. Stek formen i ovnen, over potetene, i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
    Skjær chorizoen i strimler, og finhakk bladpersillen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i et lite minutt. Ha chorizoen i pannen, og stek videre i 2-3 minutter. Skru ned til lav varme, tilsett bladpersillen og 2 spiseskjeer olivenolje, og stek videre i et lite minutt.
    Sil vannet av jordskokken, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 spiseskje smør med en stavmikser. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
    Vel bekomme!