Kremet kjøttgryte med paprika og løk med salat og ris
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Middagsris
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
500 g
Tomatpuré
1/2 boks
Oksebuljong
1 pakke
Seterrømme
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Hvetemel
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til kjøttgryten med litt paprikakrydder for ekstra god smak!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Rens paprikaen, og kutt den i strimler. Finhakk løken.
Varm opp en gryte eller en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i ca. 3 minutter, til den har fått litt farge. Tilsett løken og paprikaen, og stek videre til løken er blank. Ha i tomatpuréen og 1 ss hvetemel, rør om, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett 3 dl vann, oksebuljongen og seterrømmen. Kok opp, og la gryten småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt agurken og tomaten i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!