Nakkekoteletter av svin i brun saus med ovnsbakt søtpotet, pastinakk, løk og gulrot

Nakkekoteletter av svin i brun saus med ovnsbakt søtpotet, pastinakk, løk og gulrot

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gulrot
400 g
Pastinakk
2 stk
Søtpoteter
3 stk
Gul løk
2 stk
Svinenakke
720 g
Brun saus
2 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt hvitløk eller friske urter i formen med grønnsakene.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell gulrøttene, pastinakkene og søtpotetene, og kutt grønnsakene i staver. Kutt løkene i båter. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skjær nakkekotelettene i to på langs, slik at hvert kjøttstykke blir halvparten så tykt, og du får fire like store kjøttstykker. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side. Skru temperaturen ned til middels høy varme, ha i den brune sausen, og kok opp.
Vel bekomme!