Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus

Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus

4.25 (128)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Sellerirot
250 g
(Selleri)
Gulrøtter
200 g
Poteter
200 g
Rødløk
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Kyllingbryst
380 g
Rødvinssaus
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Bladpersille
1/2 pakke
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Knus et hvitløksfedd og stek det i pannen sammen med kyllingen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt selleriroten og gulrøttene i grove biter, og kutt potetene og rødløken i båter. Ha alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, potetkrydderet og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2-3 minutter på hver side. Ha kyllingen over på stekebrettet med grønnsakene de siste 12-15 minuttene av steketiden.
Varm opp rødvinssausen i en kjele på middels varme under omrøring.
Skrell og press hvitløken, og grovhakk bladpersillen. Vend hvitløken og persillen inn med grønnsakene før servering.
Energiinnhold: 546 kcal. Protein: 46 g. Karbohydrater: 33 g. Fett: 16 g. *Hvorav mettet fett: 4 g.
Vel bekomme!