Coq au vin med bakte rotgrønnsaker og potetmos

Coq au vin med bakte rotgrønnsaker og potetmos

3.7 (259)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rotgrønnsaker i staver
1 pakke
(Selleri)
Gul løk
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Minisjampinjong
200 g
Kyllingklubber
1200 g
Alkoholfri rødvin
1 flaske
(Sulfitt)
Peppersaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Gressløk
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Øk mengden rødvin med 2-3 dl for en kraftigere rødvinssmak!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Fordel rotgrønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt løken i båter, og skrell og press hvitløken. Varm opp en stor gryte med litt olje til middels høy varme, og stek minisjampinjongen, løken og hvitløken i 2-3 minutter, til soppen har fått en gyllen farge.
Ha kyllingklubbene (inkludert kraften fra pakken) og rødvinen i gryten fra punkt 3, kok opp, og la det hele koke på høy varme i ca. 5 minutter. Tilsett deretter peppersausen, skru ned til middels varme, og la gryten småkoke under lokk i 8-10 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under omrøring. Finhakk gressløken og vend den inn i potetmosen før servering. Rør inn 1 spiseskje smør for ekstra smak om ønskelig.
Server gryten med de ovnsbakte rotgrønnsakene og potetmosen.
Vel bekomme!