Asiatisk fiskegryte med paprika, rødløk, sitrongress og ingefær servert med ris
3.87 (62)
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Ingefær
1 bit
Rød chili
1/2 stk
Spisspaprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitrongress
1 stk
Basmatiris
1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lyrfilet
375 g
Olje
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt limesaft i gryten rett før servering for ekstra god smak.
Skrell hvitløken og ingefæren. Finhakk hvitløken og chilien. Kutt spisspaprikaen og rødløken i skiver. Riv ingefæren på et rivjern, og bank sitrongresset med baksiden av en kokkekniv.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek hvitløken, ingefæren, chilien, paprikaene og rødløken i 2-3 minutter. Ha deretter i sitrongresset, kokosmelken, hønsebuljongen og 3-4 dl vann, og la det hele småkoke i 3-4 minutter.
Skjær fisken i grove biter. La fiskebitene trekke i gryten i 4-5 minutter, eller til de er gjennomkokte. Smak til med salt.
Ta sitrongresset ut av fiskegryten før servering.
Vel bekomme!