Ovnsbakt skrei med potetkrem, gulrøtter og baconsmør med løk og erter

Skrei

Ovnsbakt skrei med potetkrem, gulrøtter og baconsmør med løk og erter

4.15 (115)
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Mandelpoteter
    400 g
    Banansjalottløk
    1 stk
    Gulrøtter
    200 g
    Skreifilet
    350 g
    Baconterninger
    100 g
    Grønne erter
    125 g
    Olje
    Salt
    Pepper
    Smør
    Melk
    1 dl
    Olivenolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt revet sitronskall (kun det gule) i baconsmøret for ekstra god smak.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Skrell og finhakk banansjalottløken. Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver.
    Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconterningene i 3-4 minutter, eller til de er gylne. Tilsett banansjalottløken og stek videre i ca. 2 minutter.
    Ha ertene og 2 spiseskjeer smør i stekepannen med baconet og løken, og stek i 1-2 minutter. La baconsmøret stå på lav varme frem til servering.
    Kok opp ca. 3 dl vann med litt salt i en kjele, og damp gulrøttene under lokk i 5-6 minutter.
    Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør og 1 dl melk. Smak til med salt og pepper før servering.
    Vel bekomme!