Skrei
Ovnsbakt skrei med potetkrem, gulrøtter og baconsmør med løk og erter
4.15 (115)
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Banansjalottløk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Skreifilet
350 g
Baconterninger
100 g
Grønne erter
125 g
Olje
Salt
Pepper
Smør
Melk
1 dl
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt revet sitronskall (kun det gule) i baconsmøret for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver.
Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconterningene i 3-4 minutter, eller til de er gylne. Tilsett banansjalottløken og stek videre i ca. 2 minutter.
Ha ertene og 2 spiseskjeer smør i stekepannen med baconet og løken, og stek i 1-2 minutter. La baconsmøret stå på lav varme frem til servering.
Kok opp ca. 3 dl vann med litt salt i en kjele, og damp gulrøttene under lokk i 5-6 minutter.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør og 1 dl melk. Smak til med salt og pepper før servering.
Vel bekomme!