Coq au vin med kylling, aromasopp, gulrøtter og potetkrem
4.14 (126)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Aromasopp
1 pakke
Gulrøtter
3 stk
Kyllingoverlår med skinn og ben
550 g
Mandelpoteter
400 g
Rødvinssaus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Olje
Pepper
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La kyllingen marinere i rødvinssausen over natten for mer smak.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken, og kutt aromasoppene i to. Skrell og kutt gulrøttene i skiver.
Varm opp en stor stekepanne eller en stor, tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek videre i ca. 2 minutter. Legg kyllingen over på en tallerken.
Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha litt ny olje i stekepannen eller kjelen, og varm den opp til høy varme. Stek soppen, løken og hvitløken i 3-4 minutter, eller til løken er blank. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett rødvinssausen, hønsebuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke under lokk eller aluminiumsfolie i 20-25 minutter.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Damp gulrøttene i kyllinggryten de siste 5-6 minuttene av koketiden.
Vel bekomme!