Coq au vin med kylling, aromasopp, gulrøtter og potetkrem

Coq au vin med kylling, aromasopp, gulrøtter og potetkrem

4.14 (126)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Banansjalottløk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Aromasopp
    1 pakke
    Gulrøtter
    3 stk
    Kyllingoverlår med skinn og ben
    550 g
    Mandelpoteter
    400 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Melk
    1 dl
    Smør
    1 ss
    Olje
    Pepper
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    La kyllingen marinere i rødvinssausen over natten for mer smak.

    Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken, og kutt aromasoppene i to. Skrell og kutt gulrøttene i skiver.
    Varm opp en stor stekepanne eller en stor, tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek videre i ca. 2 minutter. Legg kyllingen over på en tallerken.
    Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Ha litt ny olje i stekepannen eller kjelen, og varm den opp til høy varme. Stek soppen, løken og hvitløken i 3-4 minutter, eller til løken er blank. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett rødvinssausen, hønsebuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke under lokk eller aluminiumsfolie i 20-25 minutter.
    Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
    Damp gulrøttene i kyllinggryten de siste 5-6 minuttene av koketiden.
    Vel bekomme!