Laks med ovnsbakte poteter og blomkål, fennikel- og agurksalat og epledressing

Laks med ovnsbakte poteter og blomkål, fennikel- og agurksalat og epledressing

4.06 (143)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Blomkål
1 stk
Agurk
1/2 stk
Fennikel
1 stk
Lime
1 stk
Eple
1 stk
Drømmelett
1/2 pakke
(Laktose)
Laksefilet
300 g
Gressløk
1/2 pakke
Olivenolje
2 ss
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et knust hvitløksfedd i pannen når du steker laksen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i grove biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 25-30 minutter. Del blomkålen i mindre buketter, og kutt stilken i skiver. Stek blomkålen i ovnen sammen med potetene de siste ca. 15 minuttene av steketiden.
Skjær agurken i lange strimler med en ostehøvel, og kutt fennikelen i tynne skiver. Bland agurken og fennikelen sammen med saften fra halve limen og 1 ss olivenolje i en serveringsskål.
Riv eplet på et rivjern. Bland eplet sammen med drømmeletten. Smak til med finrevet skall fra limen (kun det grønne), salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2-3 minutter på hver side.
Finhakk gressløken, og strø den over potetene og blomkålen før servering.
Energiinnhold: 648 kcal. Protein: 45 g. Karbohydrater: 41 g. Fett: 31 g. *Hvorav mettet fett: 7 g.
Vel bekomme!